Massasjeterapi

Frie Muskler Massasje i LillehammerFrie Muskler bruker ulike massasjeteknikker alt ettersom hva en ønsker å oppnå.  Massasje er manipulasjon/veiledning av kroppens mykvev (muskler og bindevev) og tanken er at det fremmer helse og velvære. Som regel er utgangspunktet at noe i kroppen er i ubalanse, blokkert  eller har vært feilbelastet og hensikten er å normalisere disse forholdene slik at vi kan være den beste utgaven av oss selv.

Structural Bodywork (Fascial Release for Structural Balance) er en metode som frigjør kroppens mykvev for å løse opp i de fysiske begrensninger vi har i oss selv. Les mer HER.

Revolving® er en meget behagelig myofaciell massasje som løser opp spenninger i muskler og fascier (muskelhinner).  Ved skader og inaktivitet stivner muskelhinnene og gir mindre arbeidsplass og fleksibilitet til musklene. Ved å løse opp i kroppens muskelhinner øker en dermed musklenes evne til å arbeide med sitt fulle potensial.

Medisinsk bindevevsmassasje løser opp i arrvev og fortetninger i bindevevet feks.ved idrettsskader, langvarige muskelspenninger og etter operasjoner. Bindevevslaget som ligger mellom huden og musklene er fullt av nerveender og er delt opp i hudsoner kalt dermatomer. Disse kommuniserer med bestemte organer og gir dermed reflekser overført fra hud til organ. Bindevevsmassasje kan gi gode effekter på blant annet søvn, utholdenhet og bedre bevegelse i stive ledd. 

Klassisk massasje/Idrettsmassasje er en kraftig teknikk der man med ulike grep og tøyninger gjør muskulatur mykere og mer elastisk. Grunntanken er at det roer ned spent muskulatur samt at det øker blodsirkulasjonen.

Avspenningsmassasje er behagelige strykninger og lett trykk over hud og muskulatur. Ved massasje frigjøres oxytocin-hormoner som gir ro og velvære, senker angstnivået, høyner smerteterskelen, styrker immunforsvaret, senker blodtrykket, øker næringsopptaket, styrker kognitive funksjoner og stimulerer kroppens helingsprosesser. Forskere mener at gjentagende økninger av oxytocinnivåene gir et langvarig effektmønster som kan opprettholdes over lengre tid. (Moberg, Kerstin Uvnäs, Forsker ved TRI, Florida USA) Oxytocin påvirker også nivåene av hormoner som dopamin, serotonin, noradrenalin og adrenalin. Dopamin påvirker følelsene våre i forbindelse med hjernens belønningssystem. Seretonin påvirker søvn, apetitt, seksuell lyst, sinnsstemninger, angst, tenkeevne og hukommelse.

Triggerpunktbehandling fjerner punkter som gir smerte, feks. ved spenningshodepine, vonde knær, skuldeproblematikk etc. Triggerpunkter kjennetegnes ved at smerten oppleves i andre områder enn der problemet sitter. Andre symptomer kan være nummenhet, ilinger, kuldefølelse eller krafttap. For eksempel kan triggerpunkter

  • i skulderområde gi smerter og nedsatt funksjon i armer og skuldre.
  • i setemusklene gjøre en sliten og kei i nedre del av rygg.
  • mellom skulderbladene gi noe som føles som stikninger i brystet uten at det er noe galt med hjertet.
  • og spenninger i setemuskulatur gi strålinger og smerter nedover i benene (falsk isjas).

Triggerpunkter oppstår som regel ved langvarig ensidig belastning eller traumer som slag og rykk. Triggerpunkter kan deaktiveres både ved hjelp av trykk, nåler og kopper. Det kan føles ubehagelig under behandlingen, men er meget effektivt og gir en befriende følelse etterpå.

  • Structural Bodywork Structural Bodywork Er en metode som søker å løse opp i de fysiske begrensninger vi har i oss selv.
  • Massasje Massasje Ulike grep og tøyninger for å myke opp bløtvev.
  • Dryneedling Dryneedling Smertelindring med nåler for å deaktivere triggerpunkt.
  • Andre Andre Kopping kan bedre sirkulasjonen i huden, musklene og bindevevet. Brukes til lymfedrenasje.